Nowe wytyczne

Bezpieczny wypoczynek - wytyczne MEN, GIS i MZ

Kolonie Stowarzyszenia zostały dostosowane do restrykcyjnych wymogów sanitarnych.

Zadbamy o to, aby kolonie, nawet przy wprowadzeniu ograniczeń sanitarnych, nadal były atrakcyjne i bezpieczne dla dzieci.

By móc dostosować wyjazdy do wymagań epidemiologicznych i zapewnić dzieciom bezpieczny i atrakcyjny wypoczynek zgodnie z ogłoszonymi wytycznymi:

• Zostanie ograniczona liczba osób zakwaterowanych w ośrodku kolonijnym, liczebność grup wychowawczych, liczba osób zakwaterowanych w jednym pokoju.
  • Szczególnie restrykcyjnie będą przestrzegane zasady dezynfekcji i utrzymania w czystości sprzętu, ośrodków kolonijnych, autokarów itp.
  • Uczestnicy naszych kolonii będą przez nas wyposażeni w środki higieniczne, dezynfekcyjne i ochrony osobistej. Nasze kolonie będą pod stałą kontrolą kuratorium i sanepidu.
  • Oprócz bezpieczeństwa, szczególnie ważne jest dla nas zapewnienie dzieciom atrakcyjnego wypoczynku – przygotowujemy scenariusze alternatywnych zajęć, dodatkowe materiały na zajęcia, nowe miejsca do zwiedzania i wycieczek. Nawet jeśli nie będziemy mogli zrealizować wszystkich punktów programowych, które do tej pory były w naszej ofercie, na to miejsce zaproponujemy uczestnikom kolonii inne zajęcia, równie ciekawe, tak aby pobyt na naszych koloniach nadal był dla dzieci miłym wspomnieniem.
  •  Dostosowaliśmy terminy naszych wyjazdów do aktualnych potrzeb.

Zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego - odpowiemy na wszystkie pytania.